Koets met paarden broche

Ik heb iets echt spannend om je vandaag te laten zien. Ik heb dit stukje tijdens de zomer ontmoet tijdens de New York Antique Jewelry and Watch show, maar ik werd gevraagd je het niet te onthullen tot na het debuut maakte bij deze herfst’s New York TEFAF.

Het was eigenlijk verborgen op de show: in de achterkant van de cabine, op een hoge plank, in een gesloten doos. Maar de mooie, mooie mensen van SJ Shrubzole wisten hoe uitzonderlijk het was en wist hoeveel ik het leuk zou vinden om te zien … zodat ze een telefoontje maakten en toestemming kregen voor mij om deze foto’s voor jou, mijn lievelingen te nemen, in ruil voor mijn Beloof dat ik niets zou delen voordat ik het groene licht kreeg.

En nu is die glorieuze dag gekomen. Ben je klaar?

Een ongelooflijke antieke Victoriaanse tijdschriftbroche van een coachingscène, in mijn hand voor schaal. Rond 1880, bij SJ Shrubsole. In originele doos.
Het is geen overdrijving om te zeggen dat deze coachingbroche een van de meest ongelooflijke sieraden is die ik ooit heb gezien (en ik heb wat sieraden gezien). Zijn maat, zijn materialen, zijn absoluut prachtige vakmanschap … er is geen vergelijking. Ik hoop dat ik het ooit weer eens in een museum kan zien.

Deze glorieuze coachingbroche stamt uit het Victoriaanse tijdperk, dateert uit 1880. Het is nog in zijn originele doos van Steeter, op New Bond St.. Het is zilver over goud, met diamanten, verschillende hardstones gemalen en een robijn in de lantaarn.

In dit schot kun je de schaal echt zien: dit ding is enorm. U kunt zelfs de kleine stap zien die de kleine diamantpassagiers zouden hebben gebruikt om in hun vervoer te stijgen.

Ik wou dat mijn foto’s een beetje beter waren gekomen, maar er is alleen maar wat ik met binnenverlichting kan doen – en dit prachtige ding verdient het te zien. Het niveau van detail is ongelooflijk. Zelfs de kleine diamanten hoeden op de gentleman hebben brims.

Detailweergave van een ongelooflijke Victoriaanse tijdbroche van een coachingscène. Omstreeks 1880, bij SJ Shrubsole.Ver perfect gedefinieerde diamantwagenpaarden met prachtige gouden takken die een geëmailleerde gouden wagen trekken met rode gouden wielen die daadwerkelijk draaien, omgevuld door drie perfecte, diamantbewuste passagiers (en een busman).

Elk detail van deze coachingbroche is volkomen perfect, van de bewegingslijnen van de paardenpoten naar het robijnlicht in de hanglamp van de wagen naar de ribben van de paraplu die de damesvlieger heeft.

 

Detailfoto’s van twee kleine diamantcijfers op SJ Shrubsole’s prachtige Victoriaanse tijdscoachingbroche. Hier is een nadere weergave van twee van de bittere diamantenmensen – de dame met de elegante toga en paraplu, en een van haar gehate metgezellen.

De achterkant van deze Victoriaanse tijdscoachingbroek maakt duidelijk hoe goed het is gebouwd. Van SJ Shrubsole.Hier is de achteraanzicht van de coachingbroche.

Als je iets geleerd hebt van het horen van mij, praat over antieke juwelen (of juwelen in het algemeen), laat het feit dat je altijd een stukje omdraait en zie hoe de achterkant eruit ziet. Deze geeft een hint op de mate van vaardigheid en tijd die moet zijn gegaan om deze individuele elementen te creëren en zo goed samen te voegen.

Een ongelooflijke Victoriaanse tijdschriftbroche van een coachingscène. Rond 1880, bij SJ Shrubsole.
Wat denk je, lieverd? Blijft deze coachingbroek je geest zoals het deed van mij?

Geef een reactie